GEBELİK DÖNEMi VE BİLİNMESİ GEREKENLER

Gebelik.. bir kadının hayatının en önemli ama bir o kadar da zorlu dönemi. Bu dönemde gebe kadının dikkat etmesi ve bilmesi gereken ek çok konu var. Gebelikte beslenme konusu dikkat edilmesi gereken hususların en başında geliyor. Bebeğiniz sizden besleniyor, bu yüzden yemek düzeninizi değiştirmeniz gerekiyor.
İşte ikinizin de ihtiyaç listesi ve nedenleri ...
Siz ve bebeğiniz artık yediğiniz her şeyi paylaşan bir ikilisiniz. Hamilelikte, özellikle de bebeğin hızla geliştiği son üç aylık dönemde, çok bilinçli beslenme, her ikinizin de sağlığı için gerekli besinleri seçmeniz oldukça önem taşıyor.

ENERJİ KAZANMAK
Hamileliğinizin son döneminde vücudunuz normalden çok daha fazla yorulacaktır ve ihtiyacınız olan enerjiyi size karbonhidratlar sağlayacaktır. Ekmek ve tahıllar karbonhidrat açısından zengin besinlerdir. Vücuda enerji vermenin yaanısıra, B vitamini, demir ve folik asıt açısından da zengindirler. Buğda yekmeği bulgur ve kepekli yiyecekler de zengin lif kaynaklarıdır. Bu yüzden bU yiyecekleri masanızdan eksik etmemelisiniz. Orneğin eğer canınız tatlı istiyorsa kepekli undan yapılmış üzümlü bir kek veya sütle hazırlanmış mısır gevreği yiyebilirsiniz.

Doğru ve çeşitli besin almak hem sizin, hem de bebeğinizin sağlığı açısından çok önemlidir. Unutmayın ki şu anda aileniz için seçtiğiniz ve hazırladığınız yemekleri onların 20 yıl sonraki sağlık durumunu etkileyecektir. Onlara ve kendinizi iyi bakmalısınız.
Az ve sağlıklı öğünler: Hamileliğinizin sonunda her gün üç büyük öğün yemek sizi rahatsız edebilir. Ogünlerde az yiyip, öğünler arası ufak atıştırmalar sağlıklı beslenebilmenin diğer bir yoludur.
Meyveler vitamin açısından, tam kepekli krakerler de lifler açısından zengindir, yoğurt ise tam bir kalsiyum kaynağıdır. Yaratıcı olmaya çalışın, kendinize yeni yemekler yapın, kışın bir patatesi alüminyum folyoya sarıp fırında iyice pişirin.
TAM KAPALI TAM OTOMATİK KORDON KANINDAN HÜCRE AYRIŞTIRMA SİSTEMİ

Karantina tankı kullanmayan kapalı sistemler, ön kontrollerin sonuçlarının tamamlanmasına olanak vermemesi nedeniyle riskler taşımaktadır. Karantina tankına yerleştirilmeden direkt kapalı sisteme geçen kordon kanı (ürün),  çeşitli serolojik testler ve kan kültürü sonuçlarının donma esnasında elde edilememesi nedeniyle ana saklama tankı stokuna yerleştirilmeleri bazı riskleri beraberinde taşır.
Söz konusu kapalı sistemlerde kademeli dondurma bir başka deyişle planer olarak adlandırılan sistem yer almamaktadır. Kademeli dondurma yerine yarı kademeli bir sistem kullanılmaktadır. Bu sistemde sıcaklığı  -40 C'ye kadar düşürülen ürün -196 C'lik sıvı nitrojen tankına yerleştirilmektedir. Oysa ki planer kullanılan sistemde ürün 4 C'den -180 C'ye 55 dakikada kademeli bir biçimde soğutulduktan sonra -196 C'lik sıvı nitrojen tankına yerleştirilmektedir. Yavaş dondurma, hızlı çözme kordon kanı saklanmasında canlılık üzerine etki eden en önemli faktörlerdendir.

Ana sistemleri robotik olan söz konusu sistemlerde herhangi bir elektriksel veya mekanik arızalarda bazı güçlükler, bilgi kayıpları söz konusudur. Oysa ki işlemlerin kontrolüne olanak tanıyan otomatik sistemlerde herhangi bir arıza oluştuğunda ürün saklama tankının bilgileri korunmuş olacaktır.

Bülten Kaydı:
Ekle
Çıkar
İçeriklerimizden haberdar olmak için bültenimize kaydolunuz.

Yukarı Çık